Om det är Maltodextrin som vi pratar om (vilket det borde vara eftersom att det är köpt som bryggsocker) så ja, du kan använda det till mer än jäsning.
Maltodextrin är en pollysackarid; först har du monosackariderna tex. glykos & fruktos, som i sin tur kan sättas samman till Pollysackarider, de vanligaste är disackarider tex. laktos(mjölksocker), maltos och sackaros(vanligt vitt strösocker). Alla dessa brukar refereras till som sockerarter, sen har vi de övriga pollysackariderna som vanligtvis inte brukar kallas för socker, tex. stärkelse & cellulosa.
Ju fler monosackarider en sockerart är uppbyggd av, desto komplexare är den.
Maltodextrin är en pollysackarid som utvinns ur stärkelse och den upplevda sötman kan variera mellan kraftig och ingen alls. Kroppen kan tillgodogöra sig energin, men det har helt andra egenskaper än "socker" (sackaros).
Den är helt ofarligt.
Jag tror inte att du kan baka på det och få samma resultat som med vanligt socker; eftersom det är en komplex sockerart har det mycket låg prioritet för jästen, som först ska avverka alla mono och disackarider för att sen börja bita in på de övriga pollysackariderna.
Där ingår ju även stärkelse, som är mycket mer lättillgängligt om du är en brödjäst, resultatet blir alltså att jästen äter upp stärkelsen och struntar i dextrinet vilket kommer att lämna en sötma i brödet/bullarna som du inte skulle ha fått annars.
Om du hade använt samma mängd vanligt socker, så skulle jästen först ätit upp det och sedan börjat på stärkelsen, vilket skulle resultera i kraftig jäsning och ingen restsötma (med reservation för vilka sockermängder vi pratar om...)
Kristallerna funkar inte som i sackaros, så alla typer av godis är nog uteslutna.
Den mänskliga kroppen tillgodogör sig maltodextrin väldigt snabbt, lika fort som glykos, vilket innebär att det nog är ett ganska bra energitillskott för snabb och kortvarig energi,. (tänk på gi värdet först)
Du kan göra ett utmärkt klister av det och inom matindustrin används det som ett förtjockningsmedel.
Kontentan är att ja, du kan förmodligen använda det som sötningsmedel om du bara behöver sötman och inte är beroende av sockrets normala egenskaper. Glöm inte att det kan verka förtjockande, förmodligen vid kokning.
Tex: söta kaffet eller teet? -ja
koka kola? -nej
Det är inte omöjligt att man kan använda det till saftsoppa, sylt, marmelad och liknande eftersom det är både sött och tjocknar, har du 23 kg kvar så är det ju inte hela världen att testa lite olika saker.
En av de stora anledningarna till att man använder det vid ölbryggning är att jästen måste arbeta mycket hårdare för att tillgodogöra sig energin, det innebär dels att du får många intressanta biprodukter som ger smak, dels att du får en restsötma som inte är lika lätt att uppnå med "socker"
Du skulle kunna slänga ner alltihop i fyra jäshinkar fylla upp med vatten och slänga i en bra jäst, vänta en vecka eller två och köra alltihop i en improviserad panna, tjoff så har du en grov råwhiskey. Lagra på fat eller i tunna med ekstavar ett par år så har du nog en helt ok produkt.
Kanske inte världens bästa men helt klart roligare än mycket som säljs på bolaget i dagsläget.
Kasta med en säck vörtad rökmalt så blir det nog ännu bättre.
Annars kan du ju bara låta det stå tills du behöver mer, alternativt sälja det i mindre volymer på nåt av bryggforumen. Det blir inte dåligt i första taget.
Själv skulle jag nog bara spara det och slänga i ett kilo var gång jag skulle jäsa någonting (vin, cider osv. inte bröd) Skulle inte räcka ett år

Skriv gärna med lite information om vad du provat att använda det i och hur det gick, kan vara bra att veta i framtiden.