Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  äpplechutney å mos - tips å recept  (läst 1856 gånger)

louise

  • Gäst
äpplechutney å mos - tips å recept
« skrivet: 16 aug-08 kl 11:22 »
Ska göra chutney å mos av det mesta av mina äpplen och hoppas få till kvaliteten så att jag kan sälja det.

Så vad ska jag tänka på för att konsistensen ska bli rätt? Och smaken på chutneyn? När ska äpplena plockas? Är mer van vid bär där man ju ska tänka på pektinhalt, mogna och mer mogna osv. Kan det vara bra med lite omogna äpplen för tex chutneyn så den inte blir för lös?

Å så till sist, nån som har roliga chutneyrecept? Jag har ett jag har provat men vet inte om jag tyckte att det var så fantastiskt.

anette i bugared

  • Inlägg: 6137
    • -
SV: äpplechutney å mos - tips å recept
« Svar #1 skrivet: 16 aug-08 kl 14:05 »
Ett tips är att investera i en bok som heter "Sylt och Marmelad" av Jan Hedh och Klas andersson. Där hittar du det mesta i chutney/mos/m.m.
Den natten jag föddes var skärtorsdagsnatt, nu slåss jag mot ondskan och värnar den svage. Mitt redskap är viljan, en kvast och en hatt.
Den natten jag föddes var skärtorsdagsnatt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

822 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Makalöst mysig och lärorik tidning för en som tycker om återbruk och självhushållning!
/ PW

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser