Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fruktsättning på gurka  (läst 748 gånger)

Anders Plogen

  • Inlägg: 219
    • -
Fruktsättning på gurka
« skrivet: 08 aug-08 kl 21:54 »
Mina gurkor beter sig mystiskt. Jag har ett antal plantor på friland och ett antal i stora drivbänkar. Det är en massa olika sorter allt från gamla lantsorter till moderna hybrider. De jag satt på friland började ge frukt tidigt och har gett bra med gurka under många veckor nu. De som är planterade i drivbänkar (i hinkar med egen jordblandning) har växt och växt och mår jättebra. De har satt massor av hanblommor under lång tid, men det kommer nästan inga honblommor. De få som kommer blir dåligt pollinerade p.g.a att insekterna har svårt att hitta in i bänkarna. Jag har handpollinerat en del, men jag tycker ändå att de ger larvigt lite frukt.

Vad beror detta på? Jag funderade på kväveöverskott, men plantorna är inte alls så mörkgröna och överfrodiga som de blir då. Det känns som om de bara satsar på tillväxt i all oändlighet och aldrig vill föröka sig. Har nu toppat alla plantor och nypt bort mycket äldre blad. Hoppas att det kanske ska stimulera fruktsättningen. Finns det något annat sätt att få fart på dem innan sommaren är slut?!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

793 gäster, 6 användare
Adels, Stengrim, trollpip, Lina79, Heidi Römer, Gröfre Slissing

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser