Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rostad lök!!!!!!!!  (läst 2149 gånger)

kossan

  • Inlägg: 1158
  • Var sak har sin tid!
    • Bohuslän
    • www.bokedalensparadis.blogspot.com
Rostad lök!!!!!!!!
« skrivet: 11 jul-08 kl 00:37 »
Hur gör man rostad lök så att den blir god?

Anna :)
Avlar på faverolle, svart koppar maran och vaktlar! Har katterna Rosa och Kurt!
www.bokedalensparadis.blogspot.com

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Rostad lök!!!!!!!!
« Svar #1 skrivet: 11 jul-08 kl 20:04 »
Om du menar sån rostad lök som man får till danska 'pölser' m.m., sån där brun smulig god ...

Den är friterad i olja tills den blir knaprig.

Gillar du stekos så är det bara att köra på !!  ;D

kossan

  • Inlägg: 1158
  • Var sak har sin tid!
    • Bohuslän
    • www.bokedalensparadis.blogspot.com
SV: Rostad lök!!!!!!!!
« Svar #2 skrivet: 11 jul-08 kl 22:42 »
Ja det var det jag menade :)
Måste testa!!!!!!!!!!!

Vilken olja blir bäst?
Skall löken vara rå?

 :)
Avlar på faverolle, svart koppar maran och vaktlar! Har katterna Rosa och Kurt!
www.bokedalensparadis.blogspot.com

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Rostad lök!!!!!!!!
« Svar #3 skrivet: 12 jul-08 kl 00:03 »
Beror på vem du frågar ... fråga en Dansk eller Smålänning så är säkert redit grisaister bäst ... annars går det nog bra med vanlig matolja eller frityrolja.

Ja, löken ska vara rå och skuren i lagom strimlor.

Skytten

  • Inlägg: 7426
    • Skåne
SV: Rostad lök!!!!!!!!
« Svar #4 skrivet: 21 jul-08 kl 22:02 »
Ja löken ska friteras i  nytt grisaflott, det som blir över av flottet änvänds på grova mackan.
Det bästa sättet att misslyckas, är att inte försöka!

Åsmoon

  • Inlägg: 2
SV: Rostad lök!!!!!!!!
« Svar #5 skrivet: 25 aug-08 kl 20:41 »
Man kan steka en stund i matolja och sedan "efter-rosta" i långpanna på inte alltför hög värme. Då får man vända emellanåt.
Sen har du ett lager otroligt god "olja med löksmak" i långpannan. Passa på att lägga potatisklyftor där och så in i ugnen på högre värme...  (schlurp, börjar bli sugen :P)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

577 gäster, 5 användare
skräptanten, Asger, Nataks, Ljunghonung, jörmundur

* Forum

* Om tidningen Åter



Kan verkligen rekommendera denna utmärkta matnyttiga publikation! Blir förvånad varje gång den dimper ner hur bra och detaljerade artiklarna är. Dessutom mycket inspirerande. :)
/Anders Ö

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser