Clafouti på rabarber
Ingredienser 4 portioner
500 g rabarber
2 st ägg
2 st äggulor
50 g florsocker
5 msk vetemjöl
2,5 dl vispgrädde
200 g mandelmassa
Gör så här
1 Skala och skär rabarberna i 4 centimetertjocka bitar.
2 Sätt ugnen på 200 grader. Rör sockret, ägg och äggulor poröst. Sikta ner vetemjöl och tillsätt grädden och riven mandelmassa.
3 Smöra en ugnsfast form och klä insidan med lite strösocker. Häll i smeten och avsluta med rabarberna.
4 Baka kakan först 20 minuter och strö sedan på lite extra florsocker på toppen. Baka ytterligare i cirka 15 minuter eller tills att den har stannat.
5 När kakan är klar låt den gärna stå i 20–30 minuter innan du serverar den. Ät med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Expressen