Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Frysa och laga av rabarber?  (läst 18273 gånger)

lemoni

  • Inlägg: 10
Frysa och laga av rabarber?
« skrivet: 16 maj-05 kl 14:24 »
Hur fryser man rabarber? Bör de förvällas först, eller kan man bara skära lagom stora bitar och slänga ner i boxen?

Tar också gärna emot tips på kuliga rabarberrecept! ;D

Lena




wildaa

  • Inlägg: 75
    • Norrbotten
Re:Frysa och laga av rabarber?
« Svar #1 skrivet: 16 maj-05 kl 14:52 »
Hejsan,
Rabarber går utmärkt att frysa som de är, jag föredrar att skära dem i cm långa bitar och packa i plastpåsar, kanongott att göra rabarberkräm i December  ;) Gör saft om du har mycket rabarber, den är JÄTTE god som måltidsdryck men bör frysas för att inte mögla....
Lycka till med dina rabarbrisar
Lena
Storfamiljs mamma med intresse av alternativa vägar i livet ;0) Har höns, katter och hundar utöver ungar och make......

 

lemoni

  • Inlägg: 10
Re:Frysa och laga av rabarber?
« Svar #2 skrivet: 16 maj-05 kl 15:15 »
Tack för snabbt svar!  

 :D
Lena


lemoni

  • Inlägg: 10
Re:Frysa och laga av rabarber?
« Svar #3 skrivet: 17 maj-05 kl 09:40 »
Nu har jag fryst in ungefär 15 liter rabarber och igår åt vi årets första rabarberpaj.  8)

Funderar på att göra rabarberchutney men hittar inget bra recept, någon som vet?
Eller något annat kul man kan göra med rabarber?

Lena



bondelinda

  • Inlägg: 1741
  • Stöd globalt - handla lokalt
    • Västergötland
    • Svingsåsen
Re:Frysa och laga av rabarber?
« Svar #4 skrivet: 17 maj-05 kl 22:16 »
Ska prova att göra marmelad på rabarber. Det borde ju bli gott, de är ju lite syrliga.

Annars är det paj, kräm och utfyllnad i muffins och sockerkaka jag brukar använda den som.
Litet småskaligt jordbruk med brukshästar. Gårdsbutik öppen ons 15-18 lör 10-15. Kaninkött, honung, bär, ägg, potatis, mensskydd, ekologiska garner samt miljövänliga och naturliga hud- och hårvårdsprodukter från Eilas och tvättnötter från tvåleriet. www.svingsasen.se

Lo

  • Gäst
Re:Frysa och laga av rabarber?
« Svar #5 skrivet: 06 jun-05 kl 16:16 »
Jag gjorde rabarber marmelad idag som blev super go...

Tips..

1 kg delade rabarber
400 g socker
5 bitar kanel
20 hackade manlar
2 krm Nejlika
1 tsk vaniljsocker
1 dl vatten

Bara lägg ner allt i en fryta och låte det smälta ihop, klar när rabarberna delat sig till den storlek/konsistens du vill ha.

Konserveringsmedelt om man vill...Blev super kommer passa bra till gröt, kakor mm

Lo

Spikklubba

  • Inlägg: 42
    • -
Re:Frysa och laga av rabarber?
« Svar #6 skrivet: 15 jun-05 kl 08:00 »
fick i går en stor kasse med rabarber utav en som hade hela trädgården kokade en massa kräm det var jätte gott har inte ätit det på flera år.. . . . skulle visserligen ha haft lite mer socker och så lite mjölk hemma det var lite väl surt men det får jag åka och köpa i dag. ..  :P
Biodlare, Bondeson, Trädgårdsodlare, Viltvårdare, skogshuggare, ""Botare""(Reiki bland annat),Anarkist Med stort intresse utav hälsa, läkeväxter och Naturväsen... Vill flytta ut i skogen och klara sig själv...

Archibald

  • Inlägg: 302
Re:Frysa och laga av rabarber?
« Svar #7 skrivet: 15 jun-05 kl 14:19 »
Själva recepten kan du få senare, annars finns google...
Chutney är ju toppen att göra av rabarber, sylt o marmelad, saft, paj, krämer.
vi har många plantor och fler skall det bli. så skönt att bara ta en eller två ryck från varje planta, de ser ut att trivas bättre då och de ser frodiga ut hela tiden.

manna

  • Inlägg: 3788
    • -
Re:Frysa och laga av rabarber?
« Svar #8 skrivet: 15 jun-05 kl 16:28 »
Rabarbermarmelad med vaniljstång är supergott! Marmeladen blir prickig av vaniljen och passar allra bäst till nybakade grahamsbullar. Håll hårt i burken - här har icke oansenliga mängder försvunnit som lyxkräm med grädde...  ;D

Saft är oxå gott. Prova gärna att blanda med jordgubbar eller röda vinbär, så kan smaken "mildras" efter eget behag.

Tycker du att det är upprörande? Jag tycker att det är roligt. Det är därför jag är gladare än du är.

http://hemmaljunga.blogspot.se/

kraka

  • Inlägg: 10
    • Dalarna
Re:Frysa och laga av rabarber?
« Svar #9 skrivet: 15 jun-05 kl 18:02 »
Det är gott att göra rabarbersaft med lingon, då håller den sig oxå längre.

Archibald

  • Inlägg: 302
Re:Frysa och laga av rabarber?
« Svar #10 skrivet: 30 jul-05 kl 14:23 »
Dessa skall jag testa!
Men du... Ugnsvarm? 50-350 grader klarar min ugn.

LimJans

  • Inlägg: 9132
    • Dalarna
Re:Frysa och laga av rabarber?
« Svar #11 skrivet: 16 maj-07 kl 14:20 »
Kan man frysa marmelad och chutney?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

419 gäster, 3 användare
Stengrim, Nataks, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



Bästa tidningen!
/Malin Eklöv

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser