Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  kanin ungar  (läst 1654 gånger)

svebob

  • Inlägg: 63
kanin ungar
« skrivet: 07 maj-05 kl 13:21 »
hur gamla måste kaninungarna bli innan man placerar ut dom bland dom andra (vuxna) kaninerna?

havsfrun

  • Gäst
Re:kanin ungar
« Svar #1 skrivet: 10 maj-05 kl 12:22 »
ungarna bör vara kvar hos honan till de är 7-8 veckor, helst 8. Ofta kan honan verka lätt irriterad på ungarna, speciellt om de är många, när de är ca 8 v.

svebob

  • Inlägg: 63
Re:kanin ungar
« Svar #2 skrivet: 11 maj-05 kl 19:27 »
ja, ja, men vad jag undrade vad när dom kan släppas ut bland andra....eller menar du att det går vid 8 veckor?

Tjotten

  • Gäst
Re:kanin ungar
« Svar #3 skrivet: 12 maj-05 kl 07:52 »
Hej!

Jag vet ej om man kan säga att det finns en viss passande ålder för det. Vi 8 veckor (som havsfrun skrev) kan de lämna mamman och syskonen och om man då menar att kaninen ska vara med andra i en rastgård eller permanent med andra vuxna djur så kan det vara rätt tid att introdusera detta. Jag är ju själv uppfödare och då föredrar jag att inte ta dem från mamman förren tidigast vid 12veckor (de jag inte säljer alltså) men har du köpt en unge som är ca 8 veckor så har den redan skilts från mamma och syskon och bör då tränas in i flocken från början om det är så du vill ha det. Men det är så stor skillnad från individ till individ och hur många vuxna du har tillsammans.
Det är inte helt naturligt att ha för många avelshonor tillsammans.  I det vilda lerver ett alfapar tillsammans och deras ungar och vid ca 1 års ålder återbildas de nya honornas fortplantningssystem så de blir sterila så ej inavel kan ske. De hjälper sedan till att föda upp nya syskon. Hanarna flyttar och lever ensamma tills de hittat en hona eller förolyckats som de flesta gör i det naturliga.
Det ställer alltså stora krav på harmoniska honor om de ska kunna leva tillsammans. Själv annser jag nog att 3 är max i min kaningård i alla fall.
Lycka till !


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser