Hur kokar ni te på nässlorna? Jag har lite svårt för nässelsoppa. Känner mig smått illamående bara jag tänker på det. Fast det kanske går lättare om man lagar det själv? Det stora nässelbestånden vi har här på sommaren luktar ju faktiskt riktigt gott.
Du kokar upp den mängd vatten (och lite till) för hur mycket du vill ha. Sedan tar du vattnet av spisen och lägger i en mängd nässlor (ung så de täcker ytan). Du får prova dig fram med mängden. Sen låter du det stå och dra till det blir gult/svagt grönt. Du luktar när det är klart (ca 5 min). Lite beror det på hur mycket kraft det är i nässlorna. Drick sen klunkvis. Du kan tillsätta lokalodlad honung om du tycker det är gott.....
Det är viktigt att vattnet inte kokar när du tillför nässlorna. Den enda ört (ej räknat rötter) som ska koka är åkerfräken.
Det som blir över kan du skölja håret med efter duschen, så fräschar du upp det med!