Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hur bar tål kaniner kyla och blåst?  (läst 3463 gånger)

AG

  • Inlägg: 232
  • Galfvensjös Kaningård
    • Min hemsida
Hur bar tål kaniner kyla och blåst?
« skrivet: 04 apr-05 kl 17:14 »
Hur bra tål en kanin kyla och blåst?Sen undrar jag hur jag ska introddusera gräs i kaninens liv så han kan vara ute hela dagarna ???
Galfvensjös Kaningård
Uppfödning av Svensk Pälskanin (gammal svensk ras), Californian och NZW.

bondelinda

  • Inlägg: 1741
  • Stöd globalt - handla lokalt
    • Västergötland
    • Svingsåsen
Re:Hur bar tål kaniner kyla och blåst?
« Svar #1 skrivet: 06 apr-05 kl 11:55 »
Kaniner tål kyla väldigt bra, men vill inte ha drag. Dvs en utebur med tre fasta väggar räcker gott på vintern. På sommaren kan du ha gräsburar, men ha en liten del med trägolv, gärna lite högre så att de kan hoppa upp på. Fukt är inte så bra, på nätterna lägger ju sig daggen på gräset och då är det bra om de kan sitta på något annat. Ha tak på en del av buren, så att de kan sitta under när det regnar.

Angående gräset, så brukar jag börjar ge dem gräs så fort det växer ute. Lite i buren varje dag, så att de får vänja sig. Sedan kan man ju släppa ut dem på grönbete och komplettera med hö eller kraftfoder så att de har något mer att blanda ut det färska gräset med. Får kaninen väldigt lös avföring har du gått för fort fram, ge då bara hö ett tag, och börja sedan försiktigt med gräs igen. Snart lär du dig vilka av dina kaniner som är känsligast. Jag har en hona som blir helt kass i magen om hon inte skulle få hö en dag... Medans de andra klarar det görbra.
« Senast ändrad: 06 apr-05 kl 11:58 av bondelinda »
Litet småskaligt jordbruk med brukshästar. Gårdsbutik öppen ons 15-18 lör 10-15. Kaninkött, honung, bär, ägg, potatis, mensskydd, ekologiska garner samt miljövänliga och naturliga hud- och hårvårdsprodukter från Eilas och tvättnötter från tvåleriet. www.svingsasen.se


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Verkar vara en mycket användbar tidning!
/Marcus

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser