Hej Nathalie !
Nej, det ær inte speciellt lætt før en vuxen kvinna att gå ned i vikt och stanna på idealvikten.
Jag håller inte den i sommar. Men jag måste ændå sæga något. Brød bakat på jæst ger snabb blodsockerhøjning och
dærmed viktøkning, det gæller æven om det ær bakat på grovt mjøl. Det ær først om man hæller i hela korn som det
nærmar sig vettiga GI-værden. Kornmjøl ær øverlægset bæst,
men innehåller dåligt med gluten så det passar inte till vanlig
bakning. Petter har læmnat ut ett recept som ær enkelt och funkar bra. Mosa kokt, kall potatis, tillsætt lite salt och ev någon brødkrydda och knåda i kornmjøl lite
i taget tills det blir en smidig deg. Kavla ut till några mm tjocka kakor. Hetta upp en gjutjærnpanna och stek dom.
Det går att gøra det i ugnen också.
Hær får du ett recept på "vegetarisk pitepalt".
2 kg potatis-males rå på køttkvarn
Kornmjøl och vetemjøl. Ta en næve av varje tills det ær
såpass tjockt att det nætt och jæmnt går att forma bollar.
(blir stabbigt annars).
Førslag på fyllning:
Stekt løk och trattkantareller.
Løk och soyakøtt
En dutt fyllning i varje palt och sænk førsiktigt ned dom
i sjudande saltvatten med en hålslev. Koka tills dom inte
længre ær råa i mitten. (tar olika lång tid beroende på storlek
och potatissort.)
Serveras med lingonsylt, och kanske en klick smør før den som behøver energin...
Korngryn ær ganska dyrt jæmnført med pasta och ris, men
før en bantare ær korngrynssallad med bønor jættbra sommarmat.
Æppelcidervinæger i ett glas vatten føre måltiden bidrar till att stabilicera blodsockret.
Viktvæktarna sæger att man ska ha en gottedag i veckan.
Då blir risken mindre att kroppen tror att det ær matbrist och
sænker førbrænningen. Av samma orsak ska man vara noga
med mellanmålen. Blir man før hungrig så ær risken dessutom større att man faller før något strunt...
Lycka till med bantningen
En medsyster.