Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Den avrunna filen, -användbar?  (läst 1869 gånger)

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
Den avrunna filen, -användbar?
« skrivet: 07 jan-08 kl 09:18 »
Jag har låtit en liter fil rinna av för att använda vätskan till mjölksyrejäsning. Nu är frågan, kan jag använda det som blivit kvar? Vill inte gärna släng den!

Jag smakade lite på den, och hade jag inte vetat att det var avrunnen fil så hade jag utgått från att det var gräddfil. Tror ni den går att använda på samma sätt? Den blir ju väldigt mager i jämförelse med gräddfil (lättfil) men det borde inte göra ngt?

Andra ideer på hur resterna kan användas är jag också tacksam för!
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com

 

Pianja

  • Gäst
Re:Den avrunna filen, -användbar?
« Svar #1 skrivet: 07 jan-08 kl 09:25 »
Krydda med vitlök, chili,  paprika, gräslök... vad du har och vad du tycker om. Använd på smörgåsen eller ha den som dipsås.

färnevik

  • Inlägg: 2389
  • inte längre vingklippt
    • Västergötland
    • Älebergs lantbruk
Re:Den avrunna filen, -användbar?
« Svar #2 skrivet: 07 jan-08 kl 09:45 »
Ja det kanske vore ngt för den kräsne maken att ha till vegetariska rätter, det ska jag prova!
"helst skulle varje människa ha en egen liten höna. en höna som tar tillvara på mat som blivit över, som ger ett ägg om dagen och gödsel till en blomsterrabatt..."

http://storaaleberg.blogspot.com

Clementine

  • Inlägg: 123
    • Skåne
Re:Den avrunna filen, -användbar?
« Svar #3 skrivet: 07 jan-08 kl 20:04 »
andra brukar låta filen eller kefiren rinna av för den goda ostens skull o vet inte vad man ska använda vaslan till! (förutom till brödvätska)

du har nu de som afärerna säljer som fiadelphiaost eller crean cheese! eller nåt åt de hållet iaf.

krydda med bara salt eller med örtkryddor o vitlök!
Jag har babylonsjukan!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

526 gäster, 2 användare (1 dolda)
Broccolie

* Forum

* Om tidningen Åter



- Verkar vara en mycket användbar tidning!
/Marcus

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser