Brukar alltid göra egen sillinläggning, även om det är extremt svårt att få tag på saltsill i de här trakterna (lyckades dock även i år. Färsk finns väl överhuvudtaget inte och i så fall är färsk nog fel ord.) Däremot finns det massor av recept att välja mellan. I år blir det (till att börja med) sill i kryddig lag (socker, ättika, anisstjärnor, kryddnejlikor, kryddpeppar, lök, citron- och apelsinskal), tillfuskad matjesaktig sort med sandel (modifierad ur Vår kokbok) och sill med majonnäs, sur grädde, kapris och kryddgrönt. I alla tre fallen började jag med urvattning och därefter inläggning. Den kryddiga sillen fick sen ny inläggning, den matjesaktiga varvades med torra ingredienser; kryddor och socker (den kommer nog att vattna sig snart) och kaprissillen ligger fortfarande i inläggningen och kommer inte att bli fixad förrän en dag innan den äts.
Vad har ni för julrecept i år?