Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kokad mat....  (läst 994 gånger)

Skogsvilde

  • Inlägg: 17536
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
Kokad mat....
« skrivet: 04 nov-07 kl 22:15 »
 :-X
« Senast ändrad: 30 dec-12 kl 18:33 av диком лесу »
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

 

snarken

  • Inlägg: 230
Re:Kokad mat....
« Svar #1 skrivet: 04 nov-07 kl 23:17 »
Jag "efterkokar" alltid ägg och de blir perfekta. Koka upp under lock. Slå av plattan, ta av locket och vänta på att det slutar sjuda = löskokt. Slå av plattan, lämna locket på och vänta på att det slutar sjuda = hårdkokt.

Jag har för mig att "Vår kokbok" har ett recept på risgrynsgröt som får "svälla" sig färdig, det vill säga koka på eftervärmen...

Sommartorparn

  • Inlägg: 2834
Re:Kokad mat....
« Svar #2 skrivet: 05 nov-07 kl 08:22 »
Den som vill kan ju leta efter tråden om "koklådor", d v s att man kan koka färdigt i en isolerad låda, typ kylbox. Ärtsoppa, risrätter mm.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

644 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser