Av savoykål kan du göra allt som du kan göra av vitkål - men det blir godare. Kåldolmar, grytor mm. Har dessutom några tips ur en tidning: blanchera helst kålen först, för då blir den mindre besk, behåller sin gröna färg och koktiden blir kortare. Blancheras i stora klyftor (8-10 min) eller i strimlor (6-8 min) om det gäller höst- och vinterkål. Smakar bra med grädde, sur grädde, vitlök, tomater, äpplen, morötter, senap, fläsk, skinka, korv, curry, sojasås och örter som persilja, körvel och timjan. Men kanske inte allt samtidigt. Har ett recept på pannkakor med savoykål, fläsk och vitlök i smeten, ett på lax inlindat i stora blad och ett på potatissallad med blancherad savoykål, stekta champinjoner, rädisor och vinäger/olja. Samt div. grytor som jag inte hittar nu, men det är nog senap och grädde i flera av dem.