Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Leverpastej  (läst 1666 gånger)

Moumolia

  • Gäst
Leverpastej
« skrivet: 16 okt-07 kl 05:28 »
Leverpastej
600 svinlever
400 g späck
12 anjovisfileér
1 gul lök
3 msk margarin
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1 tsk salt
½ tsk vitpeppar
½ tsk kryddpeppar
½ tsk nejlika

Mal lever, späck, anjovis o lök 2-3 gånger genom köttkvarn. Fräs margarin o mjöl, späd med kokande mjölk o vispa såsen jämn. Krydda. Ta såsen från värmen o rör ner äggen ett i sänder. Tillsätt levermassan o stek ett prov. Krydda mera om det behövs. Häll levermassan i en stor eller små ugnsfasta formar. Täck med lock eller folie o gradda i vattenbad i 200 grader tills pastejen är färdig, ca 1-1½ timme. Ta bort locket mot slutet av gräddningen så att pastejen får färg.



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

482 gäster, 1 användare
Nataks

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser