Jag brukar inte heller få ull på köttet.
jag flår mina lamm med händerna, använder kniven väldigt lite..
skär först runt bakbenen o upp under buken till nästa bakben...
flår fram haserna, knäcker av fötterna, sätter snöre i haserna o hänger upp dem i lagom höjd..
ofta på en stege tex...
sedan för jag in handen i ljumsken och flår för hand inte med kniv... man håller ihop fingrarna och tar tag med den andra handen o håller emot på utsidan... så flår jag mer eller mindre hela fåret.. lossar huden för hand.. så mycket som möjligt... ända ner runt halsen..
sedan är det bara att dra ner skinnet med än gång .. det blir de utoin och hänger nere vid huvudet...
visst använder jag kniven ibland om det behövs.. ...
detta sätt läste jag om i en jakt tidning... det var en kille som flådde älg med bara händerna.. han gjorde öppnings snitt i frammellean frambenen och i ljumskarna... älg är ju lite större..
det bästa är ju att man inte skär sönder skinnet om man använder händerna...
och ingen ull på köttet...
ett av många sätt..
![Smiley :)](https://www.alternativ.nu/Smileys/classic/smiley.gif)