Hade läst någonstans att nässelfrön är goda både rostade och blandade med honung och ren medicin om de blandas med kryddad vin och honung. Så igår plockade jag lite frön och kollade upp detta på internet. Nässelfrön ska visst vara lika uppiggande som ginseng, bra för människor (även för män som funderar på Viagara), hästar (bra trick för hästhandlare) och hönor. Munkarna på medeltiden förbjöds dock nässelfrön, såg jag. Tja, man ska plocka fröna, repa dem (jag tog mixern och silade sen bort revorna), torka dem eller äta färska (ev. rostade) på flingorna, i salladen osv. Blandade med honung i lika delar som uppiggningsmedicin (1 tsk/dag) inför vintern. Ska kanske tipsa svärföräldrarna så de slipper slänga ut pengar på ginseng i fortsättningen (å andra sidan kanske de kommer på tanken att det är bättre om jag plockar nässelfröna åt dem än de själv, så jag kanske avstår).