Tack för receptet! Vad spännande! har du möjligtvis receptet på gelén också?
Skall frukten vara mjuk eller har den en speciell färg då den är mogen? 
Gelérecept:
1 kg kvitten
1 kg socker per liter saft
1 citron
Tvätta frukten och avlägsna blomrest och stjälk. Kärnhuset skall vara kvar.
Dela kvittenfrukterna i 8-10 delar och koka dem under lock ca ½ timme med så mycket vatten att det täcker frukten till knappt hälften.
Sila saften genom duk. Tryck inte på påsen utan låt det självrinna så att saften inte blir grumlig. Mät upp saften och rör ner socker och citronsaften.
Koka långsamt upp saften utan lock och låt den koka tills den håller geléprovet. (När sista droppen från en sked doppad i saften med svårighet faller ner).
Skumma och häll gelén på varma burkar. Paraffinera och tillslut burkarna.
Jag har inte längre tillgång till kvitten men jag har för mig att färgen djupnade och frukten kändes inte fullt så hård.