Hallonättika har jag också gjort, men på vitvin och en aning ättiksessens (24%). Då måste den nog stå längre. (Håller på att försöka få igång en ättiksmoder för att slippa konstgjord essens, men den har inte blivit som den ska än.)
Nu kan jag även rapportera om att hallonsylten med vanilj, chili och stjärnanis blev väldigt god. Och att det gick ganska bra att göra hallongodis. Det som verkar problematiskt är att det blir så mycket och att det vattnar sig och blir kladdigt. (1,5 kg hallon mosas med 3 msk citronsaft, får stå över natt. Koka 15-20 min. Passera för att bli av med en del kärnor. Tillsätt 1 dl socker för 2 del hallonmos. Koka igen tills marmeladen blir väldigt tjock (tog ca 1 timme på svag värme). Häll i vid vattensköljd form och låt stelna över natt. Skär småbitar och vänd i socker.
Även hallon-relishen (vad är det för skillnad på chutney?) blev bra och passar till kött t ex. Mjukstek 500 g finhackad lök i olja (den ska inte bli brynt). Tillsätt 500g hallon, 250 g brunt socker, 2,5 del rödvinsvinäger och 1 tsk salt. Enligt receptet ska den sjudas 45 min under lock, men den blev alldeles för tunn, så jag kokade den på hög värme så länge att den mesta vätskan försvann. Sen var den fin-fin!