Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Varför blir plommonen sura?  (läst 2139 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Varför blir plommonen sura?
« skrivet: 14 sep-03 kl 03:22 »
Petter Bergström
 On 11 Okt, 2000 - 20:36
--------------------------------------------------------------------------------
I går skulle vi koka in plommon på burk. Vi skållade dem
någon minut först för att lättare få av skalet och genast
blev plommonen sura. Hur kommer det sig? &Auml&Ecircven om
man struntar i skållningen så hettas de ju ändå upp under
konserveringen. Vi vill inte gärna söta dem utan kokar bara
in dem som de är i den saft som blir när man packar
plommonen i burkar. De är främst avsedda att ha till vår son
och vi tycker det är bra om han inte äter socker när han är
så liten. Vet någon hur man ska göra istället, för att
plommonen inte ska bli sura?
 

Bonden

  • Gäst
Re:Varför blir plommonen sura?
« Svar #1 skrivet: 23 okt-03 kl 13:39 »
Ni ska låta dom stå i nån timma...sen kan ni koka dom ;)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

854 gäster, 11 användare (2 dolda)
stoffe, alternaiv, trollpip, per.martinsson, Thomas_, Unplugged, Banelinjen, Marka Anna, Svart

* Forum

* Om tidningen Åter



- Genuin och läsvärd! Bra tips och idéer för att stå på egna ben.
/Camilla W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser