Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  majrova  (läst 4678 gånger)

Miriam

  • Gäst
majrova
« skrivet: 23 jun-07 kl 12:10 »
Har överskott på majrovor och absolut ingen fantasi. Finns det någon vänlig själ som kan hjälpa mig med recept eller kanske tips hur jag kan tillvarata dessa fina knölar?
Går de kanske att frysa in ???

Kimma

  • Inlägg: 17138
  • De beste spiegel is een oude vriend
    • -
    • Klockarens Kaningård
Re:majrova
« Svar #1 skrivet: 23 jun-07 kl 12:30 »
man kan lättsteka dem i tunna skivor och ha dem till maten, eller riva dem i salladen, eller varför inte göra en gratäng med majrova och potatis, helt okej det med
"Följ hjärtat, inte logiken, logiken gör dig inte lycklig den får dig bara att stå ut lite längre."

Miriam

  • Gäst
Re:majrova
« Svar #2 skrivet: 23 jun-07 kl 12:53 »
Åh, jamen visst-gratäng! Tack för tipsen Kimma :)

Kimma

  • Inlägg: 17138
  • De beste spiegel is een oude vriend
    • -
    • Klockarens Kaningård
Re:majrova
« Svar #3 skrivet: 23 jun-07 kl 12:57 »
Åh, jamen visst-gratäng! Tack för tipsen Kimma :)

Var så lite så...jag älskar majrova  :-[
"Följ hjärtat, inte logiken, logiken gör dig inte lycklig den får dig bara att stå ut lite längre."

ChristinaR

  • Inlägg: 5562
    • Västergötland
    • Elins trädgård
Re:majrova
« Svar #4 skrivet: 23 jun-07 kl 14:41 »
Som råkost, förstås. Gott att woka! Särskilt ihop med andra grönsaker.

Mina börjar precis bli plockfärdiga  :)

 

Kimma

  • Inlägg: 17138
  • De beste spiegel is een oude vriend
    • -
    • Klockarens Kaningård
Re:majrova
« Svar #5 skrivet: 23 jun-07 kl 15:02 »
Som råkost, förstås. Gott att woka! Särskilt ihop med andra grönsaker.

Mina börjar precis bli plockfärdiga  :)

Absolut, suverän att woka!
"Följ hjärtat, inte logiken, logiken gör dig inte lycklig den får dig bara att stå ut lite längre."

Brigg

  • Gäst
Re:majrova
« Svar #6 skrivet: 23 jun-07 kl 15:29 »
Läste idag i ICA-förlagets grönrutiga kokbok "Grönsaksgott" från 1951.
Kan inte motstå att citera ett recept på vers som finns i den:

Stuvad majrova, gulköttig rund

Man tager vad man haver
vi av vår "gamla Kajsa" lär
6 rovor små vi skalar väl
i fina strimlor skär.
De får koka mjuka
i vatten saltat lätt
och hälles upp att rinna av
på gammalt vanligt sätt.
Så fräser vi 2 skedar mjöl
1 hackad lök, 2 skedar smör
litet salt och socker, späder på med
                                 grädde,
lägger "rovan" i, blir på 2 minuter
                                  mör.
Hälles upp på fat, strö persilja över
runt kanten äggklyftor på blad av rå
                                  sallat.
Gott till allt slag kött, gott till smörgås-
                                   mat.




Miriam

  • Gäst
Re:majrova
« Svar #7 skrivet: 23 jun-07 kl 20:14 »
Middagen med majrova blev väldigt lyckad :)
Tänkte göra gratäng men upptäckte att jag behövde ugnen till kycklingen. Tursamt nog vädrade min fantasi morgonluft efter alla era toppen tips och jag fick till en jättegod pytt med majrova, morot, lök, och sockerärt. Allt fräst med vitlök, timjan, citronjuice och olivolja. Egna jordgubbar till efterrätt.
Ah, det blev så gott. Sitter fortfarande och jäser :-[

En inspirerande rotfrukt. Tänker absolut prova wok och "rim"-stuvningen. Kanske mos...

ChristinaR

  • Inlägg: 5562
    • Västergötland
    • Elins trädgård
Re:majrova
« Svar #8 skrivet: 23 jun-07 kl 20:26 »
Vad gott det låter  ;D


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

759 gäster, 1 användare
Nataks

* Forum

* Om tidningen Åter



- Reportaget om ostkursen gör att man blir så sugen!
/Sanna h

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser