Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Äppelbitar i äppeljuice, sedan torka?  (läst 420 gånger)

frökenfräken

  • Inlägg: 99
    • -
Äppelbitar i äppeljuice, sedan torka?
« skrivet: 06 sep-25 kl 15:41 »
Jag skulle vilja få till torkade äppelbitar som släpper ifrån sig mer smak än vanliga torkade äppelbitar gör. Jag har funderat på att först koka ihop äppelmust till en tjockare sirap, sedan vända äppelbitar i sirapen och sist torka bitarna. Tror ni det är en bra idé? Tror ni att dom blir hållbara, eller är det risk att dom möglar?

Och ja, jag kommer prova men vill gärna spekulera lite först 😊

Skogsvilde

  • Inlägg: 17566
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Äppelbitar i äppeljuice, sedan torka?
« Svar #1 skrivet: 06 sep-25 kl 17:31 »
Det är risk att dom blir kladdiga.
Men prova vettja.
Ett alternativ är att torka bitarna först doppa och torka igen och om dom är fortsatt lite kladdiga så rulla dom i florsocker.
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

ärt

  • Inlägg: 896
    • Halland
    • www.lillanabben.se
SV: Äppelbitar i äppeljuice, sedan torka?
« Svar #2 skrivet: 06 sep-25 kl 18:14 »
Jag skulle vilja få till torkade äppelbitar som släpper ifrån sig mer smak än vanliga torkade äppelbitar gör. Jag har funderat på att först koka ihop äppelmust till en tjockare sirap, sedan vända äppelbitar i sirapen och sist torka bitarna. Tror ni det är en bra idé? Tror ni att dom blir hållbara, eller är det risk att dom möglar?

Och ja, jag kommer prova men vill gärna spekulera lite först 😊

 Torkar allt där går att torka men inte provat kött.
 Har en stor bunke med lock. 3l. Där fins nötter och hirsfrön, solrosfön som är köpta. Resten är hem torkat. Äpplen, päron ( blir som russin i sötma) hallon, svarta och röda vinbär. Allt i frukt och bär som är ärtligt. Häller på havssalt, skakar om.
 Så när  det där suget på att tugga, sött, lite hunger då tar jag en halv näve o slänger i munnen.
 Så får du olika smaker i munnen.
Lämna nuet. Gå till nyet. Rösta blankt.
 Nuet: där du är nu med kropp och sinne. Nyet: där du vill vara med kropp och sinne. Vägen dit?

 

SV: Äppelbitar i äppeljuice, sedan torka?
« Svar #3 skrivet: Idag kl. 10:06 »
Jag skär ner äpplena i småbitar och kokar dem i sockerlag, försiktigt så de inte blir mos, silar av och torkar bitarna, de blir söta och lite sega och passar att ha i gröt, kakor müsli. Sockerlagen reducerar jag till sirap.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

555 gäster, 1 användare
javill

* Forum

* Om tidningen Åter



- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser