Jag skulle vilja få till torkade äppelbitar som släpper ifrån sig mer smak än vanliga torkade äppelbitar gör. Jag har funderat på att först koka ihop äppelmust till en tjockare sirap, sedan vända äppelbitar i sirapen och sist torka bitarna. Tror ni det är en bra idé? Tror ni att dom blir hållbara, eller är det risk att dom möglar?
Och ja, jag kommer prova men vill gärna spekulera lite först 😊
Torkar allt där går att torka men inte provat kött.
Har en stor bunke med lock. 3l. Där fins nötter och hirsfrön, solrosfön som är köpta. Resten är hem torkat. Äpplen, päron ( blir som russin i sötma) hallon, svarta och röda vinbär. Allt i frukt och bär som är ärtligt. Häller på havssalt, skakar om.
Så när det där suget på att tugga, sött, lite hunger då tar jag en halv näve o slänger i munnen.
Så får du olika smaker i munnen.