Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mer tankar om att röka eget kött och fisk  (läst 1002 gånger)

Håkan B

  • Inlägg: 599
    • Värmland
SV: Mer tankar om att röka eget kött och fisk
« Svar #20 skrivet: 04 okt-20 kl 17:14 »
Vet inte om det är rätt tråd men försöker ändå . Tänkte bygga rök kåta för både varmt och kallrökning. Är det någon som har gjort det som kan gajda mig ?

 

Landet

  • Inlägg: 817
    • Västerbotten
SV: Mer tankar om att röka eget kött och fisk
« Svar #21 skrivet: 16 okt-20 kl 13:12 »
Ja vad vill du veta?

Jag har ett "utedass" med kamin. Kallrökning så är det bara man har ett långt rökrör in i "dasset". varmrök så har jag kaminen i "dasset" (99% av rökningarna är varma).
Röker med barkad björk eller alved. En termometer i "dasset" så man ser tempen är att föredra. Köttermometer kan vara bra till en början.
Jag brukar lägga mitt kött i 8-9% saltlake i tre dagar innan rökning. Torrsaltning funkar också men större felkälla i början.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

289 gäster, 6 användare (1 dolda)
hofboss, seeker, 1-6, Castor fiber, Liisa

* Forum

* Om tidningen Åter- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser