Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Smarta självhushållarknep, goda råd, aktiviteter, böcker, hemsidor eller prylar.
Maila petter@alternativ.nu Max 500 tecken och gärna bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Båtmotor  (läst 602 gånger)

Norralund

  • Inlägg: 112
    • Småland
Båtmotor
« skrivet: 08 okt-18 kl 09:26 »
Skulle ut på sjön och lade i båtmotorn i  bilen.  Efter bara några minuter börjar det rinna ut olja från nedre delen av motorn. Det är en mercury som bara är några år och inte mkt körd. Men varför blir det såhär?Postat med Alternativ.nu´s app


Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 9586
    • Östergötland
SV: Båtmotor
« Svar #1 skrivet: 08 okt-18 kl 10:28 »
Är det en fyrtaktare så kan motoroljan rinna ut om du lägger den fel, ser ju tunt och svart ut som om det vore motorolja.

Annars så kan det vara tätningen från växelhuset som gått sönder. Inte så troligt, men det kan hända.

 

torbjorn

  • Inlägg: 10871
    • Medelpad
SV: Båtmotor
« Svar #2 skrivet: 08 okt-18 kl 12:43 »
Även växelhusoljan kan bli svart om det finns mycket fina metallpartiklar i den, t ex om oljan aldrig har blivit bytt sedan motorn var ny och det finns partiklar från inkörningen kvar.
Men det känns ju tydligt på lukt och "kletighet" om det är motorolja eller växelhusolja. Begagnad motorolja tar alltid lukt av det bränsle motorn körs på eller dess avgaser (ursprungligen samma sorts olja kommer alltså då den är begagnad att lukta helt olika beroende på om motorn körs på t ex bensin, E85, diesel eller gengas). Växelhusoljan har som regel en kraftig svavellukt, ibland kan den lukta "metalliskt" om det finns mycket metallpartiklar i den.

Det kan tänkas att det finns någon luftning (tryckutjämning) av växelhuset, som gör att man inte får lägga omkull motorn med vilken sida som helst nedåt. I så fall borde det stå i instruktionsboken om den saken.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Har läst tidningen hos en vän tidigare, men nu har jag äntligen kommit mig för att prenumerera själv. Ser fram mot mitt första nummer.
/Marie-Louise

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser