King Edward är en alldeles utmärkt sort

Hyfsat skorversistent. Däremot ganska sen och relativt mottaglig för bladmögel, beroende lite på var man bor etc.
Men bladmögel får man räkna med oavsett sort tycker jag. Bästa sättet att undvika bladmögel är att sätta en medeltidig sort, som hinner växa klart tills bladmöglet slår till - då kapar man blasten fort som attan, och skördar potatisen ett par veckor senare. Matilda kan kanske vara en sådan sort, men jag har inte odlat den själv.
Jag tycker King Edward är bättre än Asterix; Asterix har dock inte lika lätt för att koka sönder. Men, Asterix är å andra sidan mer långkokt.
Som vanligt brukar jag rekommendera Amandine, Cherie om man vill ha relativt fasta och goda potatisar

De är moderna sorter, vilket jag ju ofta har något emot, men de har funkat bra hos oss. Vet dock inte hur de smakar efter ett halvårs lagring, men de såg ok ut iaf.