Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Att ta hand om vilda djur  (läst 1863 gånger)

johole

  • Inlägg: 191
Att ta hand om vilda djur
« skrivet: 27 aug-04 kl 12:32 »
Minner om følgende fra Naturvårdsverket :
http://www.naturvardsverket.se/index.php3?main=/dokument/natur/tips/skadvilt/skadvilt.htm

Citera
Naturvårdsverket
 
Det är förbjudet enligt djurskyddslagen att hålla viltfångade djur för sällskap och hobby. Enligt artskyddsförordningen får man inte förvara eller transportera fåglar som lever vilt inom Europeiska unionen.

Kontakta polisen om du hittar ett skadat däggdjur eller skadad fågel. Då kan du få hjälp med att bedöma vilken art det gäller, om djuret ska avlivas eller om det kan föras till en rehabiliteringsanläggning. Polisen har adressen till godkända anläggningar. Anmäl alltid till polisen om du avlivat något djur som inte får jagas.

För att vårda och rehabilitera skadat vilt krävs tillstånd från länsstyrelsen och Naturvårdsverket, enligt jaktlagstiftningen. Ett antal privatpersoner och föreningar har tillstånd att ta hand om skadade djur. Tillstånden gäller vanligen igelkott, ekorre, harar samt fredade fåglar. För andra däggdjur och jaktbara fåglar krävs tillstånd från Naturvårdsverket i varje enskilt fall. Vården ska ges under överinseende av veterinär.
 


hilsen
johole


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

724 gäster, 1 användare
Mahok

* Forum

* Om tidningen Åter- Kvartalets höjdpunkt för mig, när det nye Åter kommer!
/Ann-Louise L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser