Dela detta:
Dags att fylla plocksidan i nästa nummer av Åter!
Har du något bra självhushållartips eller ett gott recept att bjuda på? Är det någon aktivitet, träff eller möte på gång? Är det någon bok, hemsida eller pryl du vill tipsa om?
Maila in ditt tips till petter@alternativ.nu
Alla publicerade tipsare belönas med ett gratis nummer i prenumerationspotten.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mylta  (läst 413 gånger)

Moa Anderzon

  • Inlägg: 1
Mylta
« skrivet: 30 jul-17 kl 19:35 »
Min mormor brukade passera råa hjortron och kallade det för mylta. Jag undrar nu om det går att göra något med resterna från bären. Det är ju mest kärnor och lite fruktkött.

tropfrog

  • Inlägg: 1770
    • Västergötland
SV: Mylta
« Svar #1 skrivet: 30 jul-17 kl 20:47 »
Vi brukade mosa hela bäret och kalla det för mylta. Varför sila bort godsakerna?

Mvh
Magnus

The Pink SuperSheep

  • Inlägg: 2848
  • Är ett Mufflonfår
    • Hälsingland
SV: Mylta
« Svar #2 skrivet: 30 jul-17 kl 21:10 »
Jag kokar också hela hjortronet, eller rårör om man vill göra mylta (fast då bör de vara väl utmogna tror jag).
Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

69 gäster, 3 användare
Toll, Pyrets_mamma, busholle

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser