Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hållbarhet Marmelad o saft  (läst 772 gånger)

Nordells Musteri

  • Inlägg: 2
    • Småland
Hållbarhet Marmelad o saft
« skrivet: 20 jun-17 kl 08:46 »
Hej
Vad säger man det är för hållbarhet på oöppnad marmelad kokad med syltsocker?
Vad säger man om hållbarhet för saft?


Postat med Alternativ.nu´s app


christelle

  • Inlägg: 7526
    • Blekinge
SV: Hållbarhet Marmelad o saft
« Svar #1 skrivet: 20 jun-17 kl 09:02 »
Hej
Vad säger man det är för hållbarhet på oöppnad marmelad kokad med syltsocker?
Vad säger man om hållbarhet för saft?


Postat med Alternativ.nu´s app

Kolla upp det med Livsmedelsverket om du ska sälja till konsument.
https://www.livsmedelsverket.se/globalassets/produktion-handel-kontroll/livsmedelsinformation-markning-halsopastaenden/markning-av-forpackade-livsmedel.-livsmedelsverkets-broschyr.pdf
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

torbjorn

  • Inlägg: 10180
    • Medelpad
SV: Hållbarhet Marmelad o saft
« Svar #2 skrivet: 20 jun-17 kl 19:55 »
Så länge den inte har möglat eller börjat jäsa så kan den anses användbar.

Två år brukar inte vara några problem, men fem år är nog i längsta laget. 5 år gammal lingondricka har ofta förlorat rödfärgen och börjar bli brun, svartvinbärssaft brukar inte verka särskilt fräsch efter den tiden även om den i och för sig kan vara drickbar.
En del känsliga och svårsteriliserade saker - t ex sådant där rabarber, äpplen/päron eller plommon ingår - kan vilja jäsa hur noga man än har varit, och bör nog  förbrukas inom ett halvår om man inte kan frysa in dem.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser