Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Egen haloumiost- vad kan blivit fel?  (läst 2268 gånger)

Anna-M

  • Inlägg: 9
    • Uppland
Egen haloumiost- vad kan blivit fel?
« skrivet: 04 feb-17 kl 21:18 »
Gjorde egen haloumi på färsk komjölk, den blev väldigt god och fin. Men varför "flyter" den ut i stekpannan när jag steker den? Är detta vanligt eller vart i processen kan jag ha gjort fel?

 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Egen haloumiost- vad kan blivit fel?
« Svar #1 skrivet: 05 feb-17 kl 04:33 »
Har du verkligen värmt ostskivorna 30 min i 95 gradig vassle?

http://dalmatianmom.blogspot.fi/2014/06/hemmagjord-halloumi.html

Anna-M

  • Inlägg: 9
    • Uppland
SV: Egen haloumiost- vad kan blivit fel?
« Svar #2 skrivet: 05 feb-17 kl 10:40 »
Tack Kurt för svar, I vårt recept stod det 72 grader, då kanske det är det som är fel. Tyckte ostarna kändes fasta och fina när de runnit av och sen när jag la i dem i vasslan igen blev de liksom lite sladdriga igen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

701 gäster, 1 användare
von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser