Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Egen haloumiost- vad kan blivit fel?  (läst 988 gånger)

Anna-M

  • Inlägg: 9
    • Uppland
Egen haloumiost- vad kan blivit fel?
« skrivet: 04 feb-17 kl 21:18 »
Gjorde egen haloumi på färsk komjölk, den blev väldigt god och fin. Men varför "flyter" den ut i stekpannan när jag steker den? Är detta vanligt eller vart i processen kan jag ha gjort fel?

kurt

  • Inlägg: 3493
SV: Egen haloumiost- vad kan blivit fel?
« Svar #1 skrivet: 05 feb-17 kl 04:33 »
Har du verkligen värmt ostskivorna 30 min i 95 gradig vassle?

http://dalmatianmom.blogspot.fi/2014/06/hemmagjord-halloumi.html

Anna-M

  • Inlägg: 9
    • Uppland
SV: Egen haloumiost- vad kan blivit fel?
« Svar #2 skrivet: 05 feb-17 kl 10:40 »
Tack Kurt för svar, I vårt recept stod det 72 grader, då kanske det är det som är fel. Tyckte ostarna kändes fasta och fina när de runnit av och sen när jag la i dem i vasslan igen blev de liksom lite sladdriga igen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter



- Verkar vara en mycket användbar tidning!
/Marcus

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser