Ärter finns att köpa med och utan skal. De som är skalade behöver inte ens blötläggas. Det är ju möjligt att även de oskalade av idag är "delvis" skalade jämfört med förr i tiden. Tack till tropfrog för tipsen om ärtsoppskokning. Har just nu ett lägg på gång (rimning) för den planerade ärtsoppan på torsdag - det var länge sen sist.
Liknar mitt favoritrecept!Här skummar man nog mest kokningen när läggen är med.Lök och morötter, sådant som finns alltid.http://mittkok.expressen.se/recept/artsoppa-med-flasklagg-enkel/
Hej! Jag har varit i Canada, och köpte litet torrvaror att ta med hem. Bruna bönor, svarta bönor och gula ärter. De gula ärterna var kluvna, och liksom bönorna köpta i lös vikt hos "BulkBarn", stor affärskedja i Canada.Från Canada får man ta med sig sådana varor och även potatis, vilket jag gjort någon gång, men från USA får man INTE det!Nu kan jag ju prooova mig fram men frågar i alla fall om dessa gula ärter. Det borde påverka koktiden / blötläggningstiden. Är det så?Hälsning!G S