Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Lägga in gurka när det spöregnar  (läst 2448 gånger)

Gilbert

  • Gäst
Lägga in gurka när det spöregnar
« skrivet: 15 sep-15 kl 11:05 »
Har hackat en pallkrage med hög yvig dill och frusit in vakuumpackat.

Nu har en annan pallkrage fått stå till krondill.

Idag blir det inlagd gurka, innejobb pga trist väder när det regnar och blåser ute.

Problemet är som vanligt att hitta bra burkar. Hittar man inget blir räddningsplankan alltid 500g honungsburkar. Fast det finns fina 900 ml glasburkar men hittar inte alla lock ... Händer det bara mig?

Gilbert

  • Gäst
SV: Lägga in gurka när det spöregnar
« Svar #1 skrivet: 15 sep-15 kl 11:26 »
Härliga ekologiska senapsfröer från en 25 kg säck! Perfekt att ha till både senap och inläggningar.

Har grävt upp en bit pepparrot och lägger en skiva i varje burk. Pepparrot med sting!!


Gilbert

  • Gäst
SV: Lägga in gurka när det spöregnar
« Svar #2 skrivet: 15 sep-15 kl 11:39 »
Hoppsan! Pepparroten blev tärningar.

Det skall räcka till ca 25 burkar.


Gilbert

  • Gäst
SV: Lägga in gurka när det spöregnar
« Svar #3 skrivet: 15 sep-15 kl 12:07 »
En burk räcker väl till 4-6 mackor .. På tok för små burkar till dessa tjocka skivor. Gurkan är i alla fall knaprig och fin.

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Lägga in gurka när det spöregnar
« Svar #4 skrivet: 15 sep-15 kl 12:23 »
Kommersiellt tillsätter de kalciumklorid (ca 0.2%), både till inlagda och fermenterade gurkor, just för att de skall behålla krispigheten . I USA använder man därför en s.k pickeling lime:

http://www.food.com/about/pickling-lime-730

DOI: 10.1111/j.1365-2621.1979.tb08516.x
DOI: 10.1111/j.1365-2621.1983.tb14789.x
DOI: 10.1111/j.1365-2621.1980.tb06582.x

Gilbert

  • Gäst
SV: Lägga in gurka när det spöregnar
« Svar #5 skrivet: 15 sep-15 kl 13:06 »
Nu fick vi dem krispigt goda utan tillsatser. Bara att hoppas att det håller lika bra som allt annat som lagts in. Jag tror att mycket av "krispigheten" sitter i själva gurkan eller gurksorten.

Gilbert

  • Gäst
SV: Lägga in gurka när det spöregnar
« Svar #6 skrivet: 30 okt-15 kl 11:25 »
Vi fick massor av gurka och har förvarat dem frostfritt med lite ranka på pga frostnätterna. Men nu fick skalet lite gul färg på ett par så vi skalade och gjorde inläggning.
10 burkar, här är de första 3 med lite pepparrot.

Krondillen hade vi sparat.



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

508 gäster, 3 användare (1 dolda)
Sheepgirl, Galaxie

* Forum

* Om tidningen Åter



- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser