Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Bereda kaninskinn, salta?  (läst 2502 gånger)

skarpetorp

  • Inlägg: 5
    • Småland
Bereda kaninskinn, salta?
« skrivet: 23 okt-14 kl 17:56 »
Jag tänkte ge mig på att bereda ett gäng kaninskinn. Tanken är att använda en alunbehandling som jag hittat recept på. Skinnen ligger sedan slakten i frysen, ska de saltas innan jag börjar bereda? Har saltat fårskinnen innan de skickats iväg för beredning men har saltet någon annan funktion utöver att konservera skinnen? Är det något spec moment jag bör vara extra noggrann med eller har ni några fiffiga tips jag kan använda mig av?

MickeMård

  • Inlägg: 1717
  • Allt åt alla.
    • Östergötland
SV: Bereda kaninskinn, salta?
« Svar #1 skrivet: 09 dec-14 kl 13:43 »
Du behöver inte salta dem, saltet är till för konservering men det gör också att hinnorna släpper lättare.

Finns massa bra trådar här på forumet om hur en ska bereda skinn, titta runt så hittar du nog en massa matnyttigt, lycka till!
Utan landsbygden finns ingen stad. Utan staden finns bara landsbygd.

Gille

  • Inlägg: 1973
    • -
SV: Bereda kaninskinn, salta?
« Svar #2 skrivet: 09 dec-14 kl 14:07 »
Bra tina upp dem i saltvatten :)
Kaninuppfödare och pelargontant.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

519 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



Vilken underbar inspiration!
/Anneli Ullergård

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser