Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Syra majrova  (läst 3695 gånger)

evelina_c

  • Inlägg: 65
Syra majrova
« skrivet: 07 aug-14 kl 13:06 »
Finns här någon som har ett bra grundrecept för att mjölksyra majrovor?

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Syra majrova
« Svar #1 skrivet: 08 aug-14 kl 08:17 »
Det är inga konstigheter, ser man bara till att ha en total salthalt på ca 1.5% (inklusive vatten + grönsak) så fungerar det. Små majrovor kan syras hela, annars skiva eller tärna dem. Gör gärna en mindre sats först så att du ser att fermenteringen kommer i gång fort (börjar bubbla)

http://www.eldrimner.com/core/files/Kompendium%20mj%C3%B6lksyrning.pdf


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1092 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser