Här kommer recept på en jättegod ketchup
Hemlagad Ketchup
250 gr Tomater
5 cm av det vita på en Purjolök
50 gr Smör
1/4 Ekologisk Grönsaksbuljongtärning
2 dl Vatten
1 dl Tomatpuré
2 msk Balsamvinäger
2 tsk Chiliflingor
1 tsk Worcestersauce
1 tsk Honung
1 skivad Vitlöksklyfta
1 krm stött Kummin
1 krm malda Nejlikor
Havssalt
Skär tomaterna i bitar och strimla purjon. Fräs i smöret tillsammans med tomatpurén.
Tillsätt alla övriga ingredienser, koka upp och låt puttra i 30 minuter på svag värme.
Mixa ketchupen direkt i kastrullen, låt puttra 15 minuter till.
Smaka av om Du vill ha mer syra, sötma eller sälta.
Häll upp på rengjorda burkar, skruva på locket och låt svalna. Förvara i kyl, håller sig i flera månader.