Jag håller med om att det nog är bättre att använda den begagnade frityroljan som bränsle än som djurfoder.
Har man möjlighet att låta den stå länge (flera månader) så skiktar den sig, den härskna fraktionen med fria fettsyror lägger sig överst, mitt i fatet får man ohärsknad olja och längst ner blir det vatten och annan bottensats. Även om man ska göra t ex biodiesel av den är det nog bra att skilja bort den härskna oljan först. Den stelnar också tidigare än resten i kyla, vilket kan underlätta separationen.
Andra tänkbara användningsområden för oljan är att låta den gå med i kompost eller material som ska rötas till biogas.
Den härskna oljan som inte duger till biodiesel bör kunna eldas i någon mindre nogräknad oljebrännare. En annan möjlighet, om än något kladdig, är att låta ved (gärna lätt och porös ved, t ex halvrutten men torr lövved) suga åt sig av oljan innan man eldar den.
Man bör dock se till att det verkligen blir fullständig förbränning, annars kan det sluta med ett rejält flottlager i skorstenen och risk för soteld, för att inte tala om att hela grannskapet kommer att lukta härsket gatukök.
Det är nog lämpligt att inte tända i en kall eldstad med oljig ved utan börja elda med den först när både eldstad och skorsten är genomvarma.