Tips på kladdkaka som tom är utan socker och nötter!
Gör bara kladdiga chokladiga bollar eller grädda till kladdkaka!
Kräver dock matberedare.
2 dl urkärnade torkade daddlar (kladdiga i påse från "Sevan"-titta på utländska hyllan)
0,5 dl kokosmjöl
rivet skal från en ekologisk lime eller citron eller 0,5 apelsin. En skvätt congac ärinte heller helt fel, att byta ut eller göra en kombo

)
1 msk fiberhusk
ca 1 dl kakao
Mixa och när det börjar bli torrt så späd på med kokosmjölk (Santa Marias i tetra är utan bissfenol och tillsatser!) lite i taget. Vill du göra bara chokladiga bollar så stanna och känn på smeten, har den blivit lite för lös för att rulla bollar av så tillsätt lite kokosmjöl!
Kladdkaka:
Konsistensen ska kännas som "vanlig" smet, tillsätt 1 tsk bakpulver, häll i en form och grädda i ca 150 grader tills kansterna känns fasta (mitten ska ha rest sig lite men vara kladdig!) Tar ca 10 minuter för mig! Låt svalna och låt den stå kallt (jag gömmer den i frysen!) till den ska serveras- jag brukar göra den några dagar i förväg när jag är hemma själv annars finns det ingen smet att grädda

God att äta bara som den är men annars om man älskar sin matberedare så gör man typ världens godaste "glass" med styckfrysta bananbitar och halvtinade bär (typ hallon, jordgubbar eller vad som helst... Mango?) Bara kasta ner hälften banan (för sötma och konsistens)och resten bär och sedan köra, vill man vara extrem så kan man ju säkert tillsätta lite gelatin eller xantangum, agaragar eller så men jag har inte gjort några konsistensexperiment...
Långt inlägg- sorry!
