För att starta en tråd brukar jag alltid när jag är medlem på olika forum försöka komma på ett ämne som kan bli så stort som möjligt och engagera så många som möjligt. Nu gör jag tvärtom, nu startar jag ett jättesmalt ämne.
Jag tänkte nämligen att vi skulle diskutera den här artikeln.
Det finns ändå ingen diskussion om hönsraser som jag gissar inte är diskuterad här ändå
http://www.dn.se/nyheter/sverige/krav-pa-fler-kycklingsorter/Enligt artikelförfattaren så finns det franska sorter som tydligen skall vara rent fantastiska.
Finns dom i Sverige på hobbynivå?
Blir kycklingarna godare när dom tar på sig månader att växa?
Enligt författaren skall fransmän tydligen fnysa åt den svenska kycklingen.
Min uppfattning är att kyckling i Sverige är känt som fattigmansmat. Jämfört med exempelvis nötkött.
I Frankrike däremot så tror jag att fåglar är mer känt som finmat då dom marknadsför exempelvis ankleverpastej och liknande.
Det känns som att ingen fransk gård är komplett utan ett antal fjäderfän som springer runt
Jag har en känsla av att majskyckling och bjärekyckling som finns till högre pris i Sverige är någon "finare ras". någon som vet vilken ras dom använder sig utav?