Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Fermentera kött och fisk  (läst 6192 gånger)

Fru Jansson

  • Gäst
Fermentera kött och fisk
« skrivet: 25 aug-13 kl 16:56 »
Hittade detta recept på fermenterad fisk http://tarmochpsykologi.wordpress.com/2011/10/06/fermenterad-fisk/ och där står ju en rad att "oxfilé fermenteras på samma sätt"... Jag har även förstått att många korvar fermenteras, men hittar inte så mycket information. Någon som har erfarenhet av att fermentera kött och fisk?

SurOve

  • Inlägg: 45
    • Skåne
SV: Fermentera kött och fisk
« Svar #1 skrivet: 28 aug-13 kl 11:34 »
Jag har inte så stor erfarenhet av att fermentera kött och fisk, men kolla in forumet på www.wildfermentation.com, där finns det lite allt möjligt. Eller läs någon av böckerna Wild Fermentation eller (hellre, min absoluta favorit) The Art of Fermentation av Sandor Ellix Katz (som driver sajten ovan).

Jo, salami är fermenterad. Liksom surströmming och olika sorters fisksåser. Det finns recept på sajten och nätet på fermenterade kokta ägg som jag är sugen på att testa.
Syrar ofta. Surar ibland.

Fru Jansson

  • Gäst
SV: Fermentera kött och fisk
« Svar #2 skrivet: 09 sep-13 kl 10:21 »
Ååå, vad roligt! Då finns det massor att prova! Ska läsa på, och återkommer när jag har nåt på gång...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

626 gäster, 1 användare
skräptanten

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser