Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kylproblem, hur håller sig mina inläggningar?  (läst 4813 gånger)

ViolaArvensis

  • Inlägg: 18
    • Skåne
Kylproblem, hur håller sig mina inläggningar?
« skrivet: 15 aug-13 kl 21:03 »
Gick ner i källaren idag för att hämta upp lite sylt och upptäcker då att kylen pajat och blåst runt varmluft i kylen. (hur nu det gick till) Det var 22 grader i den iallafall.

Sylten och saften har jag räddat upp i vanliga kylen nu och hoppas de är ok. Men frågan är med resten. I kylen har jag en hel del gurkinäggningar från förra året. Både ättiksgurka och syltgurka. Dessutom konserverade persikor, marmelad, vinbärsgele, äpplegele och vindruvsgele. Efter som de stått kylskåpskallt tänkte jag de skulle hålla ett tag till. Men hur gör jag nu? Tror ni jag behöver slänga det? Vet inte hur länge det varit varmt i kylen, gissar det är minst en vecka sen vi var nere och hämtade upp grejor senast.

Årets alla skivade gurkor samt saltgurkor. Hur tror ni de påverkats? Jag hade ju tänkt de skulle hålla länge till.

Lite gråtfärdig just nu.

 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Kylproblem, hur håller sig mina inläggningar?
« Svar #1 skrivet: 16 aug-13 kl 06:00 »
Har man gjort sylt och saft enligt traditionella recept med tillräcklig mängd socker, så är det inget problem att förvara även i rumstemperatur. Ev torkar de lite mera om man inte har paraffinlager på sylten.

Övriga inläggningar är det v8iktigare att ha kalla, men ättiksinläggningar klarar sig, och är det bara fråga om 1 vecka så är det inget problem med övriga heller. Det är oftast bara mögelsvampar som kan växa, och dem ser man ju utan problem.

Argos

  • Inlägg: 44
    • Småland
SV: Kylproblem, hur håller sig mina inläggningar?
« Svar #2 skrivet: 24 aug-13 kl 00:57 »
Har man gjort sylt och saft enligt traditionella recept med tillräcklig mängd socker, så är det inget problem att förvara även i rumstemperatur. Ev torkar de lite mera om man inte har paraffinlager på sylten.

Övriga inläggningar är det v8iktigare att ha kalla, men ättiksinläggningar klarar sig, och är det bara fråga om 1 vecka så är det inget problem med övriga heller. Det är oftast bara mögelsvampar som kan växa, och dem ser man ju utan problem.

ättiksinläggningar bör la klara sig i rumstemp, hur är det då tex om man har grönsaket tex  konserverade i saltvatten? dom bör la  klara sig även dom i rumstemp? Tänker på en sida jag såg här där det sägs* behöver inte ens stå kallt* ??


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

531 gäster, 1 användare
stromback

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser