Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hur göra egen buljong utan kokning?  (läst 2256 gånger)

maimiti

  • Inlägg: 55
    • Västergötland
Hur göra egen buljong utan kokning?
« skrivet: 21 maj-13 kl 13:59 »
Jag har sökt på nätet men hittar bara recept på hur man kokar buljong på allsköns olika sätt. Men jag vill inte koka ihop något, jag vill ha ett recept på kryddor man kan blanda för att få buljongsmak. Det borde väl ändå finnas?

kanka

  • Inlägg: 564
    • Västerbotten
SV: Hur göra egen buljong utan kokning?
« Svar #1 skrivet: 21 maj-13 kl 14:16 »
Japp, det gör det. Libbsticka, lök och selleri ger jättegod buljongsmak, gärna tillsammans.
Det ska bara gå, 4600 kvm har jag till förfogande.

christelle

  • Inlägg: 7772
    • Blekinge
SV: Hur göra egen buljong utan kokning?
« Svar #2 skrivet: 21 maj-13 kl 14:45 »
Håller med ovanstående inlägg och vill lägga till persilja, dill, timjan och alla slags örtkryddor, tomat och vitlök.

I det köpta örtsaltet anges även krasse och givetvis salt och det behövs nog kanske (en liten mängd i alla fall) för att få till smaken.
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Hur göra egen buljong utan kokning?
« Svar #3 skrivet: 21 maj-13 kl 14:56 »
Varför tror du att de står och kokar i 24h om det gick lika bra att blanda ihop lite kryddor?

Senaste meny tipsar om att röksmak (i detta fall en hemgjord rökt ättika) ger fylligare smak på traditionell buljong:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/192783?programid=950

christelle

  • Inlägg: 7772
    • Blekinge
SV: Hur göra egen buljong utan kokning?
« Svar #4 skrivet: 21 maj-13 kl 15:50 »
Men äter man rawfood kokar man inte maten  ;)
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

kanka

  • Inlägg: 564
    • Västerbotten
SV: Hur göra egen buljong utan kokning?
« Svar #5 skrivet: 21 maj-13 kl 16:46 »
Varför tror du att de står och kokar i 24h om det gick lika bra att blanda ihop lite kryddor?

Senaste meny tipsar om att röksmak (i detta fall en hemgjord rökt ättika) ger fylligare smak på traditionell buljong:

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/192783?programid=950


Det undrar jag också, men vill man ta reda på köttben och göra buljong så får man koka länge.
Det ska bara gå, 4600 kvm har jag till förfogande.

christelle

  • Inlägg: 7772
    • Blekinge
SV: Hur göra egen buljong utan kokning?
« Svar #6 skrivet: 21 maj-13 kl 18:36 »
Det undrar jag också, men vill man ta reda på köttben och göra buljong så får man koka länge.
Vad var det för svar på ts fråga?
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

skogsråetiskogen

  • Inlägg: 414
    • Småland
SV: Hur göra egen buljong utan kokning?
« Svar #7 skrivet: 21 maj-13 kl 19:58 »
Glutamat! = god smak i koncentrat, finns i de flesta kryddblandningar och färdigrätter.  :P Dock diskuteras nyttigheten.......
(Nej riktigt god smak får man inte så enkelt, då krävs en gryta och spis)

maimiti

  • Inlägg: 55
    • Västergötland
SV: Hur göra egen buljong utan kokning?
« Svar #8 skrivet: 26 maj-13 kl 17:57 »
Tack för svar och inspiration :) Kan ju tillägga att ytterligare ett alternativ till att man inte vill koka köttben kan vara att man inte äter kött 8)

christelle

  • Inlägg: 7772
    • Blekinge
SV: Hur göra egen buljong utan kokning?
« Svar #9 skrivet: 26 maj-13 kl 18:46 »
Fast kokar buljong gör jag utan kött dvs med grönsaker, rotfrukter och kryddor - använder då sådant som man normalt kastar, blast, hårda rotstockar och skaft och blad av tex mangold, vitkål, persilja och rödbetor ;)
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Hur göra egen buljong utan kokning?
« Svar #10 skrivet: 27 maj-13 kl 10:26 »
Tack för svar och inspiration :) Kan ju tillägga att ytterligare ett alternativ till att man inte vill koka köttben kan vara att man inte äter kött 8)

Men själv kokningen skapar ju en massa smakämnen som man inte får utan kokning, oavsett om man använder kött eller ej. Allra bäst är ju att använda tryckkokare!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

678 gäster, 3 användare
Be, Frennie, Biofilo

* Forum

* Om tidningen Åter



- Jag älskar när tidningen kommer! Myskväll och massor med läsningar!
/Melissa

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser