Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Bälgreparation  (läst 3246 gånger)

spangeerik

  • Inlägg: 2
    • Dalarna
Bälgreparation
« skrivet: 07 apr-13 kl 16:21 »
Hej allesammans, har lite frågor om reparation av en blåsbälg i en gammal smedja jag nyligen fått axes till. Skinnet är gammalt och ganska torrt med lite hål här och var. Går det att lappa med skinn och något sorts lim temporärt ? om man byter skinnet i bälgen finns det något annat alt. än skinn att använda ??

torbjorn

  • Inlägg: 11611
    • Medelpad
SV: Bälgreparation
« Svar #1 skrivet: 07 apr-13 kl 21:05 »
Det brukar gå bra att använda galon eller någon annan slags vävbunden mjukplast. För lagning av bälgar i gamla tramporglar har man ofta använt galonbitar som limmas fast på lädret med kontaktlim och det finns sådana reparationer som har hållit i många tiotals år. Mer provisoriskt fungerar det säkert bra med någon vävtejp.

spangeerik

  • Inlägg: 2
    • Dalarna
SV: Bälgreparation
« Svar #2 skrivet: 08 apr-13 kl 20:01 »
Tack för tipsen torbjörn . Jag lagar nog bälgen temporärt med lim och skinnbitar. Helrenovering får bli en senare fråga men då blir det nog galon
istället för skinn.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser