Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Odla oliv  (läst 1094 gånger)

Vilkhyttan

  • Inlägg: 202
    • Östergötland
Odla oliv
« skrivet: 23 mar-13 kl 17:26 »
Hej har köpt ett olivträd  ;D någon som har lyckats få fram oliver ngn gång som kan ge tips och vad gör man med oliverna man odlar själv isåfall? då går inte att äta råa har jag förstått :-X

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Odla oliv
« Svar #1 skrivet: 23 mar-13 kl 17:48 »
Vare sig man odlar själv eller köper färska så skall skall de antingen läggas i saltlake och fermenteras av naturligt förekommande Lactobacillus plantarum bakterier.

Numera lägger tillverkarna ofta oliverna i lut (NaOH) i stället, men det blir ju inte samma smak!

anrcatalog.ucdavis.edu/pdf/8267.pdf

Vilkhyttan

  • Inlägg: 202
    • Östergötland
SV: Odla oliv
« Svar #2 skrivet: 23 mar-13 kl 18:25 »
Ja saltlag har jag läst, blir det ungefär som vanliga syrade grönsaker eller bör man göra ngt annat? funderar på om man kan använda samma recept i såfall vad gäller lagring mm... hehe snacka om att gå händelserna i förväg  ;D läste också att de oftast inte sätter frukt före 10 års ålder haha (om det lever så länge)... 8) ::)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

669 gäster, 2 användare
PLund, Bokohammare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser