I en annan tråd kom detta med
slaktklasser i Sverige upp och jag tycker att det skulle passa bra att ha den här på koforumet också, kanske någon inte har koll på detta ?

På lamm och nötkreatur bedömer man slaktkroppens form och fettinnehåll
enligt EU:s klassificeringssystem E.U.R.O.P.E.
Här i Sverige bedöms
kroppens form....
E+
E
E-
U+
U
U-
R+
R
R-
O+
O
O-
P+
P
P- allra sämsta klassen...
Och
fettklasserna är....
1-
1 Mycket liten fettansättning
1+
2-
2 Liten fettansättning
2+
3-
3 Ordinär fettansättning
3+
4-
4 Riklig fettansättning
4+
5-
5 Mycket riklig fettansättning
5+
där 5+ är den sämsta för att inte säga katastrofalt sämsta klassen: dvs görfeta djur...
Priset man får per kilo för djuret avgöra alltså av formen - fettklassen - viktklassen.
Som sedan blir x djurets vikt.
Mvh Rosa
