Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gås  (läst 1375 gånger)

Nicken

  • Inlägg: 9
Gås
« skrivet: 07 okt-12 kl 09:38 »
Hejsan

För ett tag sedan fick jag en Kanada gås...

JAg har den nu i frysen ostyckad men plockad...

Saken är den att jag inte riktigt vet hur jag ska tillaga den, alla recept på nätet pratar om saltlake bad osv... är detta ett måste?

Tacksam på förslag på recept/ sätt att tillaga den på!!!


Aklaim

  • Inlägg: 13
    • Västmanland
SV: Gås
« Svar #1 skrivet: 08 okt-12 kl 10:04 »
gjorde en helstekt gås till nyårs afton för nått år sen som var riktigt mumsig. 

apelsin med hel stjärnanis och kanelstång i gåsen  snittade skinnet lite o gnodde in med salt och peppar (tyvärr glömt temp o tid i ungnen)
skimmade av fettet som runnit ner i en vatten fylld plåt jag hade under o gjorde sås på

använt det receptet på både gås och anka bägge blir goda

 

sonja på slätten

  • Inlägg: 2924
    • Halland
SV: Gås
« Svar #2 skrivet: 08 okt-12 kl 10:14 »
Viktig fråga:  hur gammal var canadagåsen?  Innan den dog alltså.  Det bör vara skillnad på tillagning av ungdjur och äldre,  det är det ju i alla fall med tama fjäderfä.
Uppfödare av DVÄRG-KOCHIN och DVÄRG-WYANDOTTE  sedan mer än 20 år.  Ägare till en underbar långhårscollie.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

1321 gäster, 1 användare
Anders Flix

* Forum

* Om tidningen Åter



- Var väldigt intressant att läsa om vinterskörd. Så blir att försöka sig på det iår. Även mitt intresse för permakultur har väckts och jag hoppas på att det kommer fler artiklar om detta ämne och hur man kan starta upp det hemma.
/Sanna J

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser