Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  hönssoppa  (läst 3880 gånger)

tomas-kero

  • Inlägg: 167
    • Norrbotten
hönssoppa
« skrivet: 25 okt-06 kl 19:55 »
Nu är jag här och svamlar om hönssoppa igen  ;D, ren nyfikenhet  vad brukar ni ha i den, förutom höns? morötter? bönor?
vore kul att få lite tips.

Vildis

  • Inlägg: 44
    • Västergötland
Re:hönssoppa
« Svar #1 skrivet: 28 mar-07 kl 15:15 »
Inte höna men kanske funkar ändå?

Tuppsoppa från Skottland
COCK-A-LEEKIE
1 rundlagd tupp
2 liter vatten
6 purjolökar
(5 korn kryddpeppar)
1 dussin katrinplommon
2,5  tsk salt
persilja en bunt
1 morot
5 pepparkorn
1 lagerblad

Koka tuppen tillsammans med alla kryddor och 3 skivade purjo i 2 timmar eller tills köttet lätt lossnar.
Tag upp köttet och lägg lägg åt sidan för att svalna.
Rensa bort ben och annat icke önskvärt.
Sila buljongen
Skiva 3 purjolökar och koka dem sakta i buljongen tillsammans med katrinplommon i ca 20 minuter och tillsätt köttet.

Somliga gillar inte katrinplommon. Tillsätt istället 2 msk ris.

När barnen inte ville äta musslor

1 höna
3 morötter
1 purjo
1 knippa persilja
100 gram ca rökt kött (jag hade bacon)
100 gram majskorn
2 liter vatten
1 lagerblad
1 liter mjölk
2 msk majzena
1 msk timjan
2 potatisar
5 pepparkorn
2 tsk salt

Koka hönan i 2 timmar (eller till köttet faller lätt av) i vatten tillsammans med kryddorna samt stjälkarna från persiljan, skalet från moroten och potatisen.
Tag upp köttet och lägg lägg åt sidan för att svalna.
Rensa bort ben och annat icke önskvärt.
Sila buljongen
Dela rökt kött, potatis, morot och purjo i små bitar
Hacka persiljan
Koka potatis, morot och purjo i ca 15 minuter och tillsätt majs och persilja
Rör ut majzena i mjölken och tillsätt soppan.
Låt koka upp

Makedonsk Hönssoppa

2 dl bönor blötlagda
1 höna
1 l vatten
1 knippe dill
torkad mynta eller färsk några blad
1 msk oregano
1 citron (optional)
2 msk salt
4 pepparkorn
1 lagerblad
100 gram selleri
3 morötter
2 lökar
1/2 liter krossade tomater (eller hela) färska eller burk

Koka bönor och hönan med kryddorna.
Tag upp köttet och lägg lägg åt sidan för att svalna.
Rensa bort ben och annat icke önskvärt.
Sila buljongen
Hacka dillen och dela grönsaker i mindre bitar
Lägg allt utom citronen i soppgrytan och sjud i ca 30 minuter eller tills morötterna är möra
Servera med citronklyfta att pressa i soppan



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

566 gäster, 2 användare
mrnic, sivan48

* Forum

* Om tidningen Åter



- Dessa välarbetade tidningar ger stor inspiration till att klara sig själv.!
/Inspiration

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser