Mitt recept, för god handrullbar tobak:
Köp cuthof 1/2, eller 1,0Kg Råtobak.
Mitt råd är att aldrig fermentera mer än ett halvt Kg. (Torkar annars).
Köp T.ex 1 Kg. Cuthof råtobak. Det brukar vara 6 torra tobaks "kakor". Räkna ut / dela "basflavouren" Så att det stämmer.
Lägg sedan till en deciliter vatten till varje "kaka".Fermentera sedan kakorna i 12-24 timmar. Lägg sedan i frysen
något dygn.
Sedan kommer det viktiga!!! Snittet!! Själv använder jag en skärmaskin...Typ skiva skinka med.
Själv tycker jag att det tuffaste var att hitta ett sätt att skära tobaken till önskat snitt. Det kan
regleras perfekt med denna metod. Nästa specialare: När tobaken är skuren, lägg i plastburk och kör
i micron någon minut. Bred sedan ut på bricka eller liknande & rensa bort eventuella stjälkar o liknande.
Kör i micron tills du har den fuktighet du önskar. Givetvis kan du addera smakämnen efter eget tycke
innan fermentering. Hela operationen på nån timme, exkl. fermentering.
Om så önskas kan prov skickas.
Svara med adress, så skickar jag ett prov

Christer