det här receptet kvalar in t det godaste jag lagat 2011
jag köpte en stor påse paprika för en femma, och vad gör man då...:
Rosta dem i ugnen som beskrivet i föregående inlägg.
Stek vitlök och gul lök i rikligt med olivolja (en cm olivolja i botten på kastrullen typ)
blanda i paprikan och tomatpure och reducera/koka ihop. mixa (jag använde mixerstav), om den är rinnig så reducera (dvs koka på låg värme länge) den ytterligare. jag kryddade inte mer än så vill jag minnas. annars kan man ju göra det efter behag, buljongtärning, och olika örter t.ex.
Konsistensen blev fantastisk, krämig på nå vis. och smaken riktigt bra.
häll upp den kokande puren på kokta burkar och sätt på lock, ställ upp och ned. Har förvarat tomatsås på det sättet i månader. Det här var säkert femton paprikor, men jag åt upp det själv på tre dagar...
