Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Förvara/konservera paprika.  (läst 16458 gånger)

Tobbe B

  • Inlägg: 142
    • Jämtland
    • Berglunds gård i Mälgåsen / Jämthonung
Förvara/konservera paprika.
« skrivet: 13 jan-12 kl 08:07 »
Har fått en hel del paprika som jag skulle vilja konservera några månader.
Jag vill inte frysa in dom utan ha dessa i burkar.

Hur gör jag? Tips!
Franska jättervaktlar, hund, höns - Faverolle, Sussex, biodling, katt.
http://www.facebook.com/berglundsgardimalgasen/
http://www.jamthonung.se

Skogsvilde

  • Inlägg: 17500
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Förvara/konservera paprika.
« Svar #1 skrivet: 13 jan-12 kl 08:37 »
Torka dom. har du blandade färger så blir dom som ett konstverk i glasburken.
Och doftar jättegott.  ;D
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

Tobbe B

  • Inlägg: 142
    • Jämtland
    • Berglunds gård i Mälgåsen / Jämthonung
SV: Förvara/konservera paprika.
« Svar #2 skrivet: 13 jan-12 kl 13:32 »
Njä inte torka dom hade jag tänkt..
Franska jättervaktlar, hund, höns - Faverolle, Sussex, biodling, katt.
http://www.facebook.com/berglundsgardimalgasen/
http://www.jamthonung.se

 

Gronavagen

  • Inlägg: 1554
    • Uppland
    • 1000 sätt att driva en matte till vansinne- en blogg om att (över)leva med en flock hundar
SV: Förvara/konservera paprika.
« Svar #3 skrivet: 13 jan-12 kl 13:51 »
Nu vetjag  inte hur länge det skulle hålla då de var så goda att jag åt upp de  på direkten. o:)

Torka  strimlad paprika.

Koka upp vatten med balsamvinäger  i. Lägg i paprika och tag kastrullen från plattan. Låt allt stå tills allt är kallt. Häll bort vattnet och låt paprikan rinna av.
Rör samman olivoljan med vitlök,timjan, rosmarin ev  salt och peppar.
Skala och skiva vitlöken tunt. Smula . Rör ner allt i oljan.
Blanda  allt. Låt stå kallt över natten.

MagnusL

  • Inlägg: 241
    • Skåne
SV: Förvara/konservera paprika.
« Svar #4 skrivet: 13 jan-12 kl 21:41 »
Nu ändrar du ju smaken en hel del men att varmröka dom och sen spara i burk under olja är tokgott och håller länge.
Oo är kontinuerligt frustrerad över att Ipaden gör en till ofrivillig analfabet

sydtobak

  • Inlägg: 773
  • Skogstorpare
SV: Förvara/konservera paprika.
« Svar #5 skrivet: 13 jan-12 kl 22:48 »
Har fått en hel del paprika som jag skulle vilja konservera några månader.
Jag vill inte frysa in dom utan ha dessa i burkar.

Hur gör jag? Tips!
Varför vill du inte frysa? Själv tycker jag det är det absolut bästa sättet att bevara paprika, enkelt också. Bara att kärna ur, dela i bitar och sen in i frysen. När du tar upp dem igen är de precis som färska.
Min bästa ägodel är min vedspis!

Tobbe B

  • Inlägg: 142
    • Jämtland
    • Berglunds gård i Mälgåsen / Jämthonung
SV: Förvara/konservera paprika.
« Svar #6 skrivet: 14 jan-12 kl 17:32 »
Jo jag brukar frysa in dom men tänkte att jag skulle konservera i burkar istället på något vis, frysen blir ju full av annat och har bra plats för burkar med konserverade saker..
Franska jättervaktlar, hund, höns - Faverolle, Sussex, biodling, katt.
http://www.facebook.com/berglundsgardimalgasen/
http://www.jamthonung.se

alternaiv

  • Inlägg: 9389
    • Småland
    • Tvåleriet
SV: Förvara/konservera paprika.
« Svar #7 skrivet: 14 jan-12 kl 18:25 »
Grillad inlagd paprika som man äter österut gillar jag, men det är länge sedan jag gjorde det, så jag kommer inte ihåg exakt hur jag gjorde.
Man grillar paprikorna i ugnen tills de har bruna fläckar och man kan dra av skinnet.
Lägger dem tillsammans med hela skalade olivklyftor i en lag av vatten, vinäger, olja och salt.
Fast jag har bara ätit och sett röda paprikor tillagade på det viset, men borde väl fungera med alla sorter?
Tvättvålsmakare och importör av indiska tvättnötter.
www.tvaleriet.se

Annalinnea

  • Inlägg: 154
    • Skåne
SV: Förvara/konservera paprika.
« Svar #8 skrivet: 05 feb-12 kl 22:08 »
det här receptet kvalar in t det godaste jag lagat 2011

jag köpte en stor påse paprika för en femma, och vad gör man då...:

Rosta dem i ugnen som beskrivet i föregående inlägg.

Stek vitlök och gul lök i rikligt med olivolja (en cm olivolja i botten på kastrullen typ)

blanda i paprikan och tomatpure och reducera/koka ihop. mixa (jag använde mixerstav), om den är rinnig så reducera (dvs koka på låg värme länge) den ytterligare. jag kryddade inte mer än så vill jag minnas. annars kan man ju göra det efter behag, buljongtärning, och olika örter t.ex.

Konsistensen blev fantastisk, krämig på nå vis. och smaken riktigt bra.

häll upp den kokande puren på kokta burkar och sätt på lock, ställ upp och ned. Har förvarat tomatsås på det sättet i månader. Det här var säkert femton paprikor, men jag åt upp det själv på tre dagar... ;D

odlar och äter, bygger och bor.

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Förvara/konservera paprika.
« Svar #9 skrivet: 06 feb-12 kl 07:38 »
det här receptet kvalar in t det godaste jag lagat 2011

jag köpte en stor påse paprika för en femma, och vad gör man då...:

Rosta dem i ugnen som beskrivet i föregående inlägg.

Stek vitlök och gul lök i rikligt med olivolja (en cm olivolja i botten på kastrullen typ)

blanda i paprikan och tomatpure och reducera/koka ihop. mixa (jag använde mixerstav), om den är rinnig så reducera (dvs koka på låg värme länge) den ytterligare. jag kryddade inte mer än så vill jag minnas. annars kan man ju göra det efter behag, buljongtärning, och olika örter t.ex.

Konsistensen blev fantastisk, krämig på nå vis. och smaken riktigt bra.

häll upp den kokande puren på kokta burkar och sätt på lock, ställ upp och ned. Har förvarat tomatsås på det sättet i månader. Det här var säkert femton paprikor, men jag åt upp det själv på tre dagar... ;D


Skillnaden mellan tomat och paprika är bara att tomat vanligen har naturligt lågt pH värde. Är inte pH värdet tillräckligt lågt (t ex genom tillsats av vinäger), så finns det risk för att sporbildande bakterier börjar växa där. Kokningen dödar inte sporbildande bakterier, det aktiverar dem bara.

http://www.alternativ.nu/index.php?topic=52583.0


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

504 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Superbra tidning, väldigt intressanta artiklar.
/ Jimmy

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser