Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  kalkon.  (läst 3128 gånger)

mazze

  • Inlägg: 672
    • Småland
    • Komålen
kalkon.
« skrivet: 04 nov-11 kl 12:29 »
Hur helsteker man en kalkon i ugnen utan att bröstet blir torrt?
Har en massa kor, höns, ankor, får o hundar. Vänligen läs vilka raser jag har på min hemsida.

 

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: kalkon.
« Svar #1 skrivet: 04 nov-11 kl 13:12 »
ös på spad ofta.. eller använd en stekpåse.. folie kan funka bra..
längtar själv tills det är dags för kalkonslakt..då ska det fyllas med äpple o plommon ;D
Fjäderfän och kaniner

David97

  • Gäst
SV: kalkon.
« Svar #2 skrivet: 04 nov-11 kl 13:16 »
Jag längtar tills jag skaffar kalkoner till våren/sommaren! :-[

Skogsluffare

  • Gäst
SV: kalkon.
« Svar #3 skrivet: 04 nov-11 kl 13:17 »
Man kan smeta kryddsmör under skinnet på kalkonen, blir en härlig smak också.
Eller så kan man ha stekpåse som redan har nämnts.

mazze

  • Inlägg: 672
    • Småland
    • Komålen
SV: kalkon.
« Svar #4 skrivet: 04 nov-11 kl 21:28 »
Var får man tag på en stekpåse till en kalkon på 8-10 kg ???
Har en massa kor, höns, ankor, får o hundar. Vänligen läs vilka raser jag har på min hemsida.

tinna.m

  • Inlägg: 2451
    • Skåne
SV: kalkon.
« Svar #5 skrivet: 04 nov-11 kl 22:17 »
Prova med "stekfolie", drapera.. Får du in den i elektrisk ugn eller får du elda i bakugnen?
Mest Blues & Jazz i huvet. Bakmes&Snoa. Åså Country

Azoo-Lina

  • Inlägg: 7326
  • Jag kan inte allt. Men väldigt mycket ;-)
    • Skåne
    • Fru Laurin
SV: kalkon.
« Svar #6 skrivet: 04 nov-11 kl 22:41 »
Jag brukar fylla kalkonen med en blandning av äpple, katrinplommon, grädde, lämpliga kryddor/örter, innankrås och vitt bröd. Ibland spetsar jag stuffingen med någon alkoholhaltig dryck  ;) Jag har aldrig använt vare sig stekpåse eller folie, däremot knyter jag ihop fågeln så ben och vingar inte spretar.

Jag har faktiskt aldrig lyckats med att få fågeln torr, men det kanske är mer tur än skicklighet  ::)
Eller så beror det på att jag har fött upp fåglarna frigående här hemma....
Har en underbar gubbe, 4 omöjliga vovvar, 6 busiga katter, lagom många höns och ankor och ett par hundra tusen bin! Läs mer om oss här http://www.frulaurin.n.nu eller här http://oloflaurin.blogspot.com/

Snuzer

  • Inlägg: 972
  • Vetgirig
    • Blekinge
    • enlitengard
SV: kalkon.
« Svar #7 skrivet: 01 jan-12 kl 18:23 »
Hur helsteker man en kalkon i ugnen utan att bröstet blir torrt?

Jag såg på tv. Där täckte det bröstet med späck från gris. Först gick kalkonen i ugnen och fick lite färg, sen togs den ut och späcket las på och "nålades" fast. När det var en 20 min kvar av tiden i ugnen så togs späcket bort för att ge bröstet lite mera färg.

Det var de däringa danska bröderna som lagade mat.
Livet är en smula för kort...  när man tänker efter : )

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: kalkon.
« Svar #8 skrivet: 13 jan-12 kl 21:40 »
Idag slaktades det kalkon. Lättplockade och fina,lagom stora 5-7kg ungefär,har inte vägt. Ca8mån bronzekorsningar. Hur länge behöver de hänga?
Fjäderfän och kaniner


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

575 gäster, 2 användare
Tångräkan, Lilla i

* Forum

* Om tidningen Åter



Vilken underbar inspiration!
/Anneli Ullergård

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser